ERDOGAN SE OPREDELIO: Koga će Turska podržati - Rusiju ili Ukrajinu, odgovor je dat

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2021, 17:22

ERDOGAN SE OPREDELIO: Koga će Turska podržati - Rusiju ili Ukrajinu, odgovor je dat

Turski predsednik se obratio javnosti po ovom pitanju

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da Turska ulaže napore da pregovorima reši protivrečnosti između Rusije i Ukrajine.

- Radi mirne i sigurne budućnosti u našem regionu želimo da obe države (Rusija i Ukrajina) što je pre moguće međusobno razreše svoje protivrečnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mirnim putem. Ulažemo napore u ovom pravcu - rekao je Erdogan.

Erdogan je u subotu razgovarao sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim, koji je posetio Istanbul. Nakon razgovora sa Zelenskim, turski lider je rekao da podržava Minske sporazume o Donbasu i potrebu da se umanji napetost na istoku Ukrajine. Istovremeno je podržao i Krimsku platformu.

Dan ranije, turski lider razgovarao je telefonom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.