ERDOGAN IZDAO SAOPŠTENJE: Turska imala značajne gubitke u Siriji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2020, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ERDOGAN IZDAO SAOPŠTENJE: Turska imala značajne gubitke u Siriji!

Prema rečima turskog lidera, snage Libijske nacionalne armije su imale značajnije gubitke.

Više turskih vojnika poginulo je u Libiji, saopštio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

- Nekoliko naših heroja su ubijeni u Libiji, ali su gubici u redovima Haftara dostigli oko stotinu najamnika - rekao je Erdogan u Izmiru, javlja agencija Anadolija.

Predsednik nije saopštio tačan broj ubijenih turskih vojnika.

Podsetimo, Erdogan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je ranije izjavio da Turska nije slala svoje trupe u Libiju. Tamo se, po njegovim rečima, nalaze vojni savetnici i instruktori koji podržavaju Vladu nacionalnog jedinstva.

General Halifa Haftar je obećao da će obustaviti borbe na teritoriji Libije ako se iz zemlje povuku sirijski plaćenici i turska vojska, ako i ako budu prekinute isporuke oružja iz Turske. On je nazvao još jedan uslov: likvidacija terorističkih grupa u Tripoliju.
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.