Đorđević: Odbranom se osvajaju trofeji, verujem u to

Izvor: B92, 18.Sep.2021, 10:51

Đorđević: Odbranom se osvajaju trofeji, verujem u to

Trener Fenerbahčea Aleksandar Đorđević u razgovoru za klupski sajt govorio je o stilu igre koji želi da nametne u Turskoj.

Igra turskog velikana bi trebalo da bude slična onoj iz Virtusa sa puno dodavanja, atraktivna igra uz snažnu odbranu.

"Najvažnije je da budemo tim koji igra jaku odbranu. Igrači imaju veliku odgovrnost sa tog aspekta i na treningu i na mečevima. Napad dobija utakmice, ali odbranom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se osvajaju trofeji. Verujem u tu izreku. Druga važna stvar je da igrači ne budu sebični i da dele loptu, da prave mnogo pasova. Tako obično i biram svoje igrače. Da sam birao ovde, birao bih tako opet. Ono što sam video do sada tim igra sa velikim brojem asistencija. Moj cilj je da napredujemo u tome, da igrači budu nesebični i da dele loptu", izjavio je.

Đorđević je ovog leta preuzeo ekipu nakon što ju je napustio Igor Kokoškov.

Bivši selektor reprezentacije na taj način je postao treći Srbin koji je vodi Fenerbahče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SALE ‘NACIONALE’ OTVORENO: ‘Hoću da ih nosim na ramenima!’

Izvor: HotSport.rs, 18.Sep.2021

Iskren je Sale Đorđević! Nema sumnje da će ovo biti veoma bitna sezona u trenerskoj karijeri Saleta Đorđevića. Nakon što nije uspeo da Virtusu obezbedi plasman u Evroligu, dobio je priliku da vodi turskog giganta – Fenerbahče. ‘Najvažnije je da budemo tim koji igra jaku odbranu. Igrači...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.