Danas povlačenje teškog naoružanje iz Idliba: Još se ne zna kako će postupiti najopasnija grupa

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Okt.2018, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas povlačenje teškog naoružanje iz Idliba: Još se ne zna kako će postupiti najopasnija grupa

Grupe se složile da ispune sporazum Rusije i Turske o demilitarizaciji linije fronta

Sirijske pobunjeničke grupe okončaće danas proces povlačenja teškog naoružanja iz demilitarizovane zone u Idlibu, na severu Sirije, kako su se dogovorile Turska i Rusija, javila je turska agencija Anadolija.

Naoružanje će biti povučeno kasnije tokom dana, navela je agencija pozivajući se na neimenovane opozicione ličnosti i turske zvaničnike, preneo je AP. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Portparol 15-članog Nacionalnog fronta za oslobođenje, Nadži el Mustafa, izjavio je da su se grupe složile da ispune sporazum Rusije i Turske o demilitarizaciji linije fronta u Idlinu.

Najveća oružana grupa u Idlibu, Hajat Tahrir el Šam, odnosno Komitet za oslobođenje Levanta (Sirije), koja je povezana sa Al Kaidom, nije se još izjasnila da li će se povinovati sporazumu.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.