Damask upozorava na turcifikaciju i povratak u srednji vek

Izvor: RTS, 19.Nov.2019, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Damask upozorava na "turcifikaciju" i povratak u srednji vek

Turska pokušava da zacementira svoje prisustvo na okupiranim sirijskim teritorijama politikom "turcifikacije", izjavio je Rijad Hadid, sirijski ambasador u Rusiji.
Turska, čije su trupe u operaciji "Izvor mira" ušle na sever Sirije, nije prestajala da diže svoju zastavu nad okupiranim teritorijama, poručio je Rijad Hadid je na zasedanju gornjeg doma parlamenta Rusije, čije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << snage zajedno sa turskim patroliraju na severoistoku Sirije nakon što je u Sočiju postignut dogovor o povlačenju Kurda.

"Takođe je otvorila turske vladine institucije, unapređujući politiku turcifikacije i promenila je svoj školski program kao da govori – vratili smo se u srednjovekovno vreme kada je bilo koja država mogla da osvoji teritorije druge suverene države, zanemarujući međunarodno pravo", naveo je Hadid.
Sirijski diplomata je naglasio da je njegova zemlja postala žrtva "nove vrste povrede suvereniteta države i mešanja u unutrašnje poslove", dok "spoljni igrači" otvoreno podržavaju terorističke grupe, prenosi Tas.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.