Dabl-dabl Kuzmića, Srbija s mukom savladala otpisane Mađare!

Izvor: B92, 10.Sep.2017, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dabl-dabl Kuzmića, Srbija s mukom savladala otpisane Mađare!

Košarkaši Srbije pobedili su Mađarsku 86:78 u osmini finala Evrobasketa. "Orlovi" su se plasirali u četvrtfinale u kome će igrati protiv Italije.

Izabranici Aleksandra Đorđevića bili su apsolutni favoriti pred ovaj meč, ali su se Mađari sa čak 12 postignutih trojki držali u igri čak i kada bi zaostajali 15 i više poena.

Samim tim, pokazali su se kao teži protivnik nego što se očekivalo.

Najbolji u pobedi Srbije je bio Ognjen Kuzmić koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa 17 poena, 10 skokova i tri asistencije došao do dabl dabl učinka. Bogdanović je imao 17 poena i šest asistencija, a Mačvan i Marjanović su imali po 14 koševa.

Kod Mađara se strahovalo od Adama Hange i Davida Vojvode, a zablistao je Perl sa 22 poena, a bio je dobar i Ferenc sa 15 poena (šut za tri 4/6). Hanga je zaustavljen na samo jednom poenu, a Vojvoda na 11, ali je pogađao spolja kada god je trebalo da se Mađarska približi.

Srbija je od starta meča krenula silovito, serija 16:3 pokazivala je da će pobeda biti ubedljiva, a osmina finala kao očekivano lakši trening. Umesto toga, Mađarska se vraća.

Uskoro opširnije...

Ranije u toku dana Letonija je ubedljivo savaldala Crnu Goru i plasirala se u četvrtinu finala.

40' Kuzmić dolazi do dabl-dabla jer hvata deseti skok posle promašaja Tota, a posle slobodnih bacanja Perla, Srbija pobeđuje sa 86:78.

39' Lučić dobija faul posle agresivne odbrane van linije za tri, pogađa oba slobodna bacanja i povećava 86:77.

38' Marjanović i Lučić pogađaju, Bobi je nezaustavljiv za Mađare u napadu, ali loše branimo šut za tri poena, pa Mađarska sipa trojke a Đorđević traži tajm-aut.

37' 'No look' pas Bobija za Mačvana nije prošao u reketu jer je Perl stigao da udari rampu srpskom krilnom centru, a onda i istrčao kontru u kojoj je dobio faul i dva bacanja koja je iskoristio za seriju Mađarske 6:0. Prekida to Lučić zakucavanjem, ali Vitman uzvraća za 80:71.

36' Perl ne prestaje da briljira, 19. poen spoljnog igrača Mađarske koji smanuje na 78:65, da bi Elingsfeld pogodio za dva i mini-seriju od 4:0 i 78:67.

35' Bobi pravi faul, ali ostaje na terenu uprkos četvrtom faulu. Na drugoj strani Bogdanović pogađa trojku i Srbija opet ima 15 poena prednosti, 78:63.

34' Marjanović posle jendog od brojnih faulova odlazi na liniju penala i pogađa dva slobodna bacanja za 73:62, a Bobi već u sledećem napadu povećava svoj poenterski konto polaganjem ispod koša, 75:62.

33' Konačno pogađa Mačvan za Srbiju! Dobro dodavanje Jovića Mačvan koristi i prekida seriju Mađarske 71:62.

32' Vojvoda ostaje sam u uglu i pogađa novu trojku za Mađare, a Ferenc daje i treću i serija Mađarske traje, 9:0 i nastavlja se posle izgubljene lopte Mačvana, 69:62

31' Mađari daju trojku već na startu poslednje četvrtine i posle loše organizacije napada dobijaju loptu, 69:56.

30' Srbija ekspresno dolazi do četiri poena! Prvo dobar prodor Milosavljevića, a onda i zakucavanje Kuzmića brzinski vraćaju Srbiji plus od 15 poena pre pogođenog slobodnog bacanja Jovića koji je postavio konačan rezultat treće četvrtine 69:53.

29' Perl pogađa pošto je lopta došla do njega na poludistanci, ima 16 poena, a Srbija na drugoj strani ne uspeva da uzvrati preko Kuzmića koji je zidao pod košem, ali bezuspešno, 64:53.

28' Mađarima ne ostaje mnogo izbora kada je reket Srbije dobro branjen do da šutiraju trojke. Jednu je pogodio Ferenc, a Mađarska posle nesportskog faula Srbije imaju dva bacanja i smanjuju na 64:51. Marjanović nastavlja niz od nekoliko loših faulova, ovog puta u napadu.

27' Marjanović nastavlja da pravi probleme u reketu. Dobro se pozicionira srpski centar i dobija faulove. Bogdanović je dobro bacio loptu svom saigraču a ovaj iskoristio za lako polaganje i 64:46.

26' Nesportski faul Vase Micića prekida dobru seriju Srbije. Micić je potpuno nepotrebno faulirao mađarskog pleja u kontri posle izgubljene lopte Marjanovića, a Hanga je iskoristio jedno slobodno bacanje. Faul u napadu za Mađare, a potom i izgubljena lopta Srbije.

25' Odlična kombinacija Lazića Marjanovića i Mačvana! Na malom prostoru tri dodavanja i dobra realizacija pod košem srpskog centra, a nova kontra i izgubljena lopta Mađara daje Joivću šansu da iz kontre poveća na 62:45. Serija je 14:4 od početka treće četvrtine.

24' Perl gubi loptu, a Srbija steže odbranu pa Jović u kontri povećava na 58:45.

23' Jović promašuje trojku, ali pogađa Mačvan posle koša Perla. Srbija dobro otvara drugo poluvreme.

21' Bogdanović pogađa trojku za plus 10 Srbije, a onda i Milosavljević za dva, ali se pod košem Sribje bore i Mađari 53:43.

20' Mačvan pogađa, ali pogađa i Vojvoda. Srbija vodi sa 48:41 na poluvremenu. Vojvoda pogađa svaki put kada najmanje treba i drži Mađare u igri na poluvremenu, a prvo poluvreme polaganjem završava Bogdanović posle promašaja Milosavljevića.

19' Putbek Elingsfilda i prodor Jovića a Srbija i Mađarska razmenjuju po koš!

18' Mačvan cepa mrežicu sa trojke! Povećava na plus 9. Mađarska se vrlo brzo vraća, Perl pogađa trojku, a Kuzmić ne koristi polaganje, pa je ostalo 42:36.

17' Na sličan način uzvraćaju i Mađari i ponovo prilaze na minus četiri, ali u sledećem napadu Bogdanović dobija faul za dva bacanja i pogađa oba za 37:31.

16' Ferenc je posle pogotka Vojvode probao za tri, iznudio je treći faul Lučića i pogodio sva tri bacanja, a Mađari prilaze na 4 poena, 33:29. Vrlo brzo Boban Marjanović prima loptu u reketu i lagano polaže za 35:29.

15' Vojvoda pogađa trojku, pa posle lepog prodora Lučića Srbija vodi 33:26.

13' Alen je pokušao da se provuče ispod svog čuvara i poentira u stilu Bodiroge sa četiri metra od koša, promašuje a na drugoj strani Srbija igra lep napad. Lopta kruži kao u San Antoniju, ali Lučić ne prodoru posle viška dobija blokadu, a Srbija loptu posle auta.

12' Kuzmić nastavlja da dominira u reketu i zakucava. Perl pogađa trojku, a Kuzmić na drugoj strani iznuđuje faul i ide na liniju penala 31:23.

11' Mađari su se potpuno oslobodili. Keler je pogodio polaganje, a posle ukradene pa potom izgubljene lopte Jovića isti igrač Mađarske ponovo daje koš. Bogdanović je u međuvremenu postigao prve poene za Srbiju trojkom, 27:20.

10' Igrao je Kuzmić jedan na jedan na postu i pogodio iz okreta za povećanje prednosti, Vojvoda posle dobrog prodora pogađa, Bogdanović koristi dva slobodna bacanja u narednom napadu. Posle fantastične odbrane Jovića na Perlu, Bogdan ide na koš, promašuje ali iz odbojke pogađa Kuzmić za 24:16 na kraju prve četvrtine.

9' Elingsfild vrlo brzo istrčava i poentira, a reket Srbije nije zatvoren kao što je bio na početku utakmice, 18:14.

8'
Perl produžava seriju Mađarske na 9:0 i protivnici Srbije se primiču na samo četiri razlike. Mačvan seriju prekida sa dva slobodna bacanja za 18:12.

7' Dva loša dodavanja i faul u napadu Marjanovića Mađari kažnjavaju trojkom Ferenca, a onda i polaganjem Perla za 16:10.

6' Šetnja Bogdanovića kroz reket! Lep prodor srpskog beka za plus 13 u korist Srbije, 16:3. Keler zakucava posle pika i smanjuje na 16:5.

5' Boban Marjanović je zamenio Kuzmića na parketu i odmah iskoristio asistenciju za novi koš uz faul. Promašio je dodatno bacanje.

4' Odličan pas Bogdanovića za Kuzmića i zakucavanje srpskog centra! Srbija postiže deset poena zaredom i vodi sa 12:3, a raduje odlična odbrana.

3' Srbija ulazi u seriju! Jović polaže za 7:3 uz dodatno slobodno bacanje i povećava seriju Srbije na 8:0, a Srbija vodi 10:3.

2' Bogdanović ne koristi sledeći napad, gubi loptu a Mađari daju trojku preko Alena i prvi put vode u meču 3:2. Loše preuzimanje Vojvode i Lučić vraća trojku 5:3.

1' Prvi napad za Srbiju, dobrim dodavanjem Bogdanović preksače odbranu za Kuzmića, centar promašuje iz prve, ali hvata ofanzivni skok i pogađa za 2:0.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.