Čavušoglu: Očekujemo od Makrona izjave koje više liče na nivo predsednika

Izvor: Vostok.rs, 16.Apr.2018, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavušoglu: Očekujemo od Makrona izjave koje više liče na nivo predsednika

Ministar inostranih poslova Turske Mevlut Čavušoglu nazvao je populizmom izjavu predsednika Francuske Emanuela Makrona da su napadi SAD i njihovih saveznika na Siriju podelili Moskvu i Ankaru.


„Mnogi naši zapadni prijatelji izlaze sa populističkim izjavama. Očekujemo od njega (Makrona) izjave koje više liče na nivo predsednika“, izjavio je Čavušoglu.


Prema njegovim rečima, činjenica da Rusija i Turska imaju različite tačke gledišta o događajima u Siriji ne znači da države treba da prekinu saradnju.


On je dodao da su odnosi Turske i Rusije jaki kao pre.


Turski vicepremijer Bekir Bozdag izjavio je danas da Turska ne stoji na istoj poziciji ni sa jednom zemljom kada je u pitanju Sirija i da je njena politika u regionu različita od politike Irana, Rusije i SAD, prenosi Rojters.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.