Bojović ponovo u reprezentaciji: Srbija mora na EP, Dabović: Nadamo se podršci navijača

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2019, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojović ponovo u reprezentaciji: Srbija mora na EP, Dabović: Nadamo se podršci navijača

Košarkašica Srbije Miljana Bojović, pred meč protiv Turske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. godine, kaže da je najvažnije da se pobedom startuje u ovom "prozoru".

Izabranice Marine Maljković sutra od 17 sati dočekaće Turkinje u Hali sportova Ranko Žeravica", a tri dana kasnije očekuje ih duel sa Albanijom na gostovanju.

"Najvažnije je početi trijumfom. Teško mi je da imam očekivanja, jer u nogama nemam nijednu utakmicu sa ovom reprezentacijom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Turska ima jaku ligu, imaju jaku bekovsku liniju, igraju čvrsto u odbrani, na mali broj poena. Sigurno će biti teška utakmica, ali reprezentacija Srbije uvek ide na pobedu. Očekujem da damo sve od sebe i da će to biti dovoljno da zabeležimo dobar rezultat", rekla je Bojović Tanjugu.

Na Evropskom prvenstvu ovog leta, koje su organizovale Srbija i Letonija, plejmejker poljske ekipe Polkovice posle 10 godina trebalo je da zaigra na Eurobasketu.

Povreda koju je zaradila na poslednjem treningu pred start šampionata isključila ju je iz tima koji je kasnije osvojio bronzanu medalju.

"Nisam učestvovala na EP, ali sa dosta vremena provela sa devojkama. Lepo mi je kada ih ponovo vidim na okupu, nasmejane, spremne za rad. Iako imam neko iskustvo u nogama, uzbuđena sam zbog utakmica. Nadam se da će sve proteći kako treba. Ovo je okupljanje gde nema mnogo vremena da se ekipa pripremi, a ja sam generalno nova. Veliki deo ekipe se poznaje, znaju Marinin sistem. Meni preostaje da se uklopim što bolje, da pratim njih i da nekim svojim iskustvom pomognem".

Pored Turske, rivali srpskih košarkašica u grupi E za plasman na šampionat Starog kontinenta su još Albanija i Litvanija.

Evropska bronza osvojena pre četiri meseca, kao i rezultati prethodnih godina počev od 2015. i zlatne medalje, obavezuju na plasman na turnir koji će 2021. godine organizovati Francuska i Španija.

"Ako gledamo rezultate prethodnih godina, Srbija mora da se kvalifikuje na EP. Da će biti teško, biće. Kakva god da je grupa, to su utakmice za koje ekipa nema mnogo vremena da se spremi, koje se igraju na iskustvo. Srbija to ima i nadam se da će obezbediti plasman na EP", rekla je Bojović.

Za duele u prvom kvalifikacionom prozoru protiv Turske i Albanije, selektor Marina Maljković odlučila je pozove dosta mlađih košarkašica, a bivši organizator igre Barsleone, Olesea, Rivasa, Košica, Fenerbahče, Burža i Partizana ističe da se raduje novim licima iz srpske košarke.

"Radujem se da vidim nove devojke. Dugo sam van Srbije i ne znam naše mlađe košarkašice i jedva čekam da vidim šta znaju, kako uopšte današnja generacija igra. Mi starije smo uvek tu da pomognemo, da pokušamo da prenesemo neko naše iskustvo na terenu ali i van terena".

Posle kvalifikacija za EP, vrlo brzo dolazi kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre u Tokio, za čije domaćinstvo se kandidovao i KSS.

"Obradovala sam se kada sam videla da se Srbija kandidovala za domaćina turnira. Sve je nekako zgusnuto, ali u mojoj glavi to je još sve nekako daleko, još ni kvalifikacije za EP nismo prošli. EP prošlog leta bilo mi je za nauk da nikad ne planiram unapred. Za sada sam samo fokusirana na kvalifikacije i meč protiv Turske", zaključila je Bojović.

Dabović: Što je više navijača, igramo bolje

Košarkašica Srbije Ana Dabović izjavila je da izuzetno poštuje sutrašnjeg rivala Tursku, s kojim otvaraju kvalifikacije za Eurobasket 2021.

"Očekujem dobru utakmicu, jer je Turska veoma jaka ekipa i težak protivnik, iako ovog leta nisu dobro prošle na Evropskom prvenstvu. Nekoliko godina unazad su u samom evropskom vrhu. Bićemo spremne za prvi meč kvalifikacija", rekla je Dabović za sajt KSS.

Bek srpske reprezentacije smatra da će reprezentacija lakše doći do pobede ako tribine u Hali sportova "Ranko Žeravica" budu ispunjene.

"Nadam se podršci navijača. Da nam tako olakšaju posao i da počnemo ove kvalifikacije dobrom igrom i nadam se, pobedama. Uvek se trudim da istaknem naše navijače, koji nam mnogo pomažu. To sam pomenula i ovog leta kada smo igrale u Zrenjaninu i Beogradu. Što je više navijača bilo, to smo mi igrale bolje. Tako verujem da će biti i sutra. Što više ljudi bude bilo, to ćemo i mi imati veći motiv za dobru igru", zaključila je Dabović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

MILJANA BOJOVIĆ PONOVO U REPREZENTACIJI: Srbija mora da se plasira na EP!

Izvor: Kurir, 13.Nov.2019

Košarkašica Srbije Miljana Bojović, pred meč protiv Turske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. godine, kaže da je najvažnije da se pobedom startuje u ovom "prozoru".

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.