Blizu četiri godine zatvora za šefove televizije koja je kritikovala Erdogana

Izvor: Radio 021, 19.Sep.2018, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blizu četiri godine zatvora za šefove televizije koja je kritikovala Erdogana

Sud u Istanbulu osudio je danas na kaznu zatvora vlasnike i glavnog urednika jedne turske televizije zatvorene posle propalog puča 2016. godine optužene za "terorističku propagandu", javila je organizacija Reporteri bez granica.

Suvlasnici televizije Hajatin Sesi, Mustafa Kara i Ismail Gekan Bajram, kao i glavni urednik Gekan Četin, osudjeni su na tri godine i devet meseci zatvora, rekao je predstavnik Reportera bez granica u Turskoj Erol Enderoglu. Oni su optuženi da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su širili "terorističku propagandu" u prilog Radničke partije Kurdistana (PKK) i Islamske države.

Televizija Hajatin Sesi, levičarski mediji koji je oštro kritikovao predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i pratio demonstracije u leto 2013. protiv njegovog režima, zatvorena je ukazom posle neuspelog puča.

Trojica osudjenih ostaju na slobodi dok traje žalbeni postupak, rekao je Enderoglu navodeći da je presuda vrlo visoka i nesrazmerna.

Turska je na 157. mestu među 180 zemalja prema slobodi štampe, prema listi organizacije Reporteri bez granica.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.