Izvor: Blic, 05.Avg.2020, 13:40

Balkan je godinama bio RUSKO IGRALIŠTE za guranje prstiju u oči Evropi, a sada još jedan MOĆAN I BAHAT IGRAČ želi isto: Da li je Erdogan NOVI PUTIN?

Da li je Turska nova Rusija? To se pitanje sve češće postavlja u evropskim gradovima kada turski predsednik Redžep Tajip Erdogan usvaja agresivniju spoljnu politiku. Pored korišćenja migranata za pretnje Evropskoj uniji, Erdogan takođe raspoređuje vojnu silu za širenje sfere uticaja Turske u širem regionu. Od kraja hladnog rata Evropljani su regionalnu bezbednost posmatrali unipolarnim zapadnom sočivom. Dok je NATO garantovao vojnu sigurnost, EU je sa svojim pravilnikom od 80.000 stranica za sve, od LGBT prava do uredbi o ispravnosti kosilica, osigurala pravni poredak.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.