Austrija, vojska otkrila sajber teroristu

Izvor: RTS, 03.Mar.2017, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija, vojska otkrila sajber teroristu

Vojna obaveštajna služba uspela je da uđe u trag sajber teroristi koji je izvršio hakerski napad velikog obima na servere bečkog aerodroma i Nacionalne banke, i sajtove Ministarstva spoljnih poslova i odbrane Austrije.
Haker je identifikovan kao turski državljanin koji živi u SAD Arslan A., koji sebe naziva "generalom Osmanom".
On je bio pripadnik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << turske vojske.
Za svoj napad na austrijske servere koristio je botnet od 600 inficiranih servera u 150 zemalja.
Njegove mete bile su ustanove zemalja koje kritikuju Tursku, posebno predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.
Bečki dnevnik Kurir objavio je informaciju o identifikovanju napadača na austrijske sajtove, što je izazvalo negodovanje kod Ministarstva unutrašnjih poslova.
Naime, Ministarstvo je kritikovalo da je informacija prerano dospela u javnost, zbog čega istraga nije mogla biti završena.
Usled toga Kurir je objavio da vojna obaveštajna služba nije dala nikakve informacije, ali i vest da je Arslan očigledno, pre svega zbog sve većeg interesovanja američkih vlasti za njegovim delovanjem, odlučio da se preseli u Tursku, na šta ukazuje njegov novi profil na Fejsbuku na kojem se kao mesto boravka navodi Turska.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Turčin izvršio hakerski napad na Austriju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2017

Radi se o napadu velikog obima..Austrijska vojnoobaveštajna služba uspela je da uđe u trag sajber-teroristi koji je izvršio hakerski napad velikog obima na servere bečkog aerodroma, Nacionalnu banku, kao i na sajtove Ministarstva spoljnih poslova i odbrane Austrije... Foto: Profimedia/ilustracija..Haker...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.