Ankara traži od Berlina da izruči pristalice Gulena

Izvor: B92, 20.Avg.2016, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ankara traži od Berlina da izruči pristalice Gulena

Berlin -- Turska je poslala nemačkim vlastima 40 zahteva za istragu i tri zahteva za izručenje u vezi sa osobama koje turske vlasti sumnjiče da podržavaju Fetulaha Gulena

Ankara Gulena optužuje za pokušaj puča.

Pozivajući se na tajna dokumenta u koja je imao uvid, namački list "Špigel" navodi da je turska tajna služba zatražila od Nemačke spoljne obaveštajne agencije (BND) da joj pomogne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako bi privela pravdi saveznike Gulena u Nemačkoj, preneo je Rojters.

Kako navodi "Špigel", turska tajna služba zatražila je od BND da utiče na nemačko pravosuđe da preduzme korake protiv Gulenovih saveznika i izruči ih Turskoj.

Nemačka, u kojoj živi oko tri miliona Turaka, strahuje da bi sukob između pristalica Gulena i turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana mogao da se proširi i na njeno tlo, navodi Rojters.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.