Ambasador Marković: Građani Srbije nisu ugroženi od požara u Turskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Avg.2021, 08:24

Ambasador Marković: Građani Srbije nisu ugroženi od požara u Turskoj

Nijedan srpski državljanin ni na koji način nije ugrožen od požara u Turskoj, koji tamo besne već desetak dana, izjavio je danas ambasador Srbije u Ankari Zoran Marković.

On je u izjavi za TV Prva precizirao da nije bilo nijednog poziva naših građana Ambasadi u Ankari, niti Konzulatu u Istanbulu.

Prema njegovim rečima, Ambasada je sve vreme u kontaktu sa većinom turističkih agencija koje dovoze građane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije.

Objasnio je da su turisti iz Srbije, kada bi se vatra primicala nekom od hotela, bili izmeštani u druge hotele jer je struja bila privremeno isključena zbog eventualnih oštećenja.

Marković je dodao da je sada 97 odsto požara u Turskoj u potpunosti ugašeno, a da postoje još samo dva žarišta na raskršću Alanja-Antalija.

On je istakao da je vatra u Turskoj pod kontrolom, o čemu, kako je rekao, svedoče "diskusije o tome ko je kriv za požare i čija je odgovornost veća, a čija manja".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DA LI SU SRPSKI TURSTI UGROŽENI U POŽARIMA U TURSKOJ: Oglasio se ambasador Srbije u Ankari

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2021

Turisti iz Srbije su, kada bi se vatra primicala nekom od hotela, bili izmeštani u druge hotele jer je struja bila privremeno isključena zbog eventualnih oštećenja..Nijedan srpski državljanin ni na koji način nije ugrožen od požara u Turskoj, koji tamo besne već desetak dana, izjavio je danas...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.