Ambasada SAD reagovala na optužbe Erdogana

Izvor: B92, 25.Okt.2021, 16:03

Ambasada SAD reagovala na optužbe Erdogana

Američka ambasada u Turskoj saopštila je da se pridržava diplomatske konvencije po kojoj se ambasade ne mešaju u unutrašnja pitanja zemlje domaćina.

Saopštenje je došlo nakon što je predsednik Redžep Tajip Erdogan tokom vikenda najavio da će "izbaciti" ambasadore 10 zemalja.

"SAD naglašavaju da se pridržavaju Člana 41. Bečke konvencije o diplomatskim odnosima", navela je Ambasada SAD na Tviteru, prenosi Rojters.

Kanada, Holandija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Novi Zeland su poslali sličnu poruku, dok su Norveška i Finska retvitovale američku poruku.

Erdogan je za vikend poručio da će ambasadori biti "proglašeni personama non grata", jer su tražili oslobađanje Osmana Kavale, koji je zatvoren već četiri godine po optužbama da je finansirao proteste i da je učestvovao u neuspelom puču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amerikanci obećavaju da se neće mešati u unutrašnja pitanja Turske

Izvor: RTS, 25.Okt.2021

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan pozdravio je izjavu zapadnih ambasada u kojoj navode da će se pridržavati diplomatske konvencije i da se neće mešati u unutrašnja pitanja zemlje domaćina, prenosi Rojters pisanje Anadolije. Erdogan je prethodno tražio da 10 ambasadora bude proglašeno...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.