AMERIČKI BRODOVI PODVILI REP I POBEGLI IZ CRNOG MORA: Porast aktivnosti Rusije prepao Jenkije

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2021, 22:55

AMERIČKI BRODOVI "PODVILI REP" I POBEGLI IZ CRNOG MORA: Porast aktivnosti Rusije prepao Jenkije

Kako javljaju turski mediji, radi se o razaračima "Ruzvelt" i "Donald Kuk"

Američka ambasada u Ankari obavestila je Tursku da je otkazan prolazak dva njihova ratna broda kroz Bosfor u Crno more, saopštio je izvor u turskom Ministarstvu spoljnih poslova.

Izvor u MIP-u Turske saopštio je ranije da je Vašington obavestio Ankaru da će dva vojna broda proći kroz Bosfor 14-15. aprila i ostati tamo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << do 4-5. maja

Kako je saopštio zvanični predstavnik Pentagona Džon Kirbi, operacija američkih brodova u Crnom moru nosi "rutinski karakter“. SAD ove akcije koordiniraju sa turskim vlastima u okviru konvencije iz Montrea.

. Američki mediji pisali su ranije da bi Vašington zbog "porasta aktivnosti Rusije" u blizini granica Ukrajine mogao da uputi vojne brodove u Crno more, ali Pentagon to nije potvrdio.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.