Srpska posla na Turskom toku: Greškom sravnili imanje!

Izvor: Mondo, 28.Jun.2019, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska posla na Turskom toku: Greškom sravnili imanje!

Radnici kompanije Gastrans, koja u Srbiji radi na gasovodu Turski tok, napravli su veliki gaf kada su upali na imanje porodice Petrović kod Ćuprije i - sravnili im greškom imanje.

Foto: MONDO/Predrag Vujić Ilustracija

Planski rad i praćenje dokumentacije nije nešto po čemu su u skorije vreme poznati srpski građevinari, pokazao je i tragikomičan slučaj "radova" na Turskom toku rusko-srpske kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Transgas.

Radnici ove državne kompanije jednostavno su upali na imanje porodice Petrović u selu Supska kod Ćuprije, i počeli da bagerima sravnjuju ograđeni vinograd, njivu s malinama i kupinama, baštu sa povrćem, šljive..., javlja "Kurir".

Radili "po staroj trasi"

Iz Opštine Ćuprija potvrdil su "Kuriru"da je Petrovićima, i još nekoliko komšija, imanje sravnjeno greškom. Zamenica predsednika Opštine, Slavica Kostić, kaže da su radnici počeli da rade po staroj trasi gasovoda, koja je u međuvremenu pre dva meseca promenjana na njihovoj teritoriji.

Imanje je očas posla pretvoreno u kaljugu a zaprepašćeni vlanici nisu mogli da poveruju šta vide kada su se vratili kući. Odmah su potražili pomoć policije i Opštine, ali avaj...

Mirjana Petrović kaže da su radnici zbrisali čim su videli njenog supruga i shvatili da im je sistem "štap i kanap" ovoga puta zakazao, i da su napravili veliku grešku.

"Prijavili smo slučaj policiji da su nam nepoznate osove sa tri, četiri buldožera uništili zasade, ali ona nije reagovala. Iz policije su im rekli da 'nemaju koga da pošalju'", kaže Mirjana.

Potom su otišli u Opštinu Ćuprija ali tamo im je rečeno da ne mogu da im pomognu jer je "predsednik Opštine na odmoru".

Počela izgradnja "Turskog toka" kroz Srbiju

Tek kasnije, uz insistiranje, dobijaju obaveštenje da kroz selo treba da prođe trasa Turskog toka, ali da radovi još nisu planirani i da se ne zna čija je greška. Naknadno su im dali i ime kome da se obrate u Gastransu.

I policija se potom smilovala da izađe na teren, pa je napravljen zapisnik o šteti, za koju su iz Gastransa usmeno obećali da će je nadoknaditi.

Zbog Grdelice prijave protiv 16 inženjera

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

GREŠKOM SRAVNILI CELO IMANJE Bajatović za "Blic": "Poslao sam veštake na teren, ako ima štete platićemo"

Izvor: Blic, 28.Jun.2019

"Čuo sam da je došlo do neke greške prilikom gradnje gasovoda. Upravo dao nalog da izađu veštaci i da utvrde stanje na terenu. Ako je neka šteta napravljena, ona će sigurno biti plaćena, rekao je danas Dušan Bajatović za "Blic" povodom priče da su radnici kompanije "Gastrans" greškom ušli...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.