KRAJ POTRAGE: Mesec dana od rušenja zgrade u Majamiju - nepoznata sudbina samo jedne žrtve

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2021, 07:40

KRAJ POTRAGE: Mesec dana od rušenja zgrade u Majamiju - nepoznata sudbina samo jedne žrtve

Vlasti su saopštile da nije poznata sudbina jedne žrtve

Vatrogasno-spasilačka služba okruga Majami-Dejd proglasila je kraj potrage za ljudskim ostacima u ruševinama višespratnice koja se srušila 24. juna usmrtivši najmanje 97 osoba.

, a policijska uprava okruga potvrdila je da će nastaviti da pretražuje ruševine u potraži za ličnim predmetima stanara, prenosi Rojtera.

Dežurna jedinica vatrogasne službe koja je bila angažovana u spasilačkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << misiji na mestu srušene zgrade u Surfsajdu, predgrađu Majamija, demobilisana je nakon četiri nedelje i jednog dana od rušenja 12-spratnice stare oko 40 godina koja se srušila 24. juna u 1:30 ujutru dok su stanari spavali.

- U ovom trenutku postaje sve izazovnije identifikovati žrtve i mi se u velikoj meri oslanjamo na rad medicinskih timova koji sprovode naučni postupak identifikacije ljudskih ostataka - rekla je gradonačelnica Majami-Dedija, Danijela Livajn Kava.

Ona je pozdravila sve pripadnike spasilačkih timova i nazvala ih "istinskim superherojima".

Nakon prvih sati od rušenja zgrade nisu pronađeni preživeli u gomili smrvljenog betona, šuta i armature, a vlasti su još 7. jula i formalno odbacile svaku dalju nadu da će uspeti da pronađu preživele.

Lokalni zvaničnici su potvrdili da ima ukupno 97 žrtava, a da su pronađeni posmrtni ostaci 96 osoba, dok je jedna preminula u bolnici.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kraj potrage za nastradalima u ruševinama zgrade na Floridi

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jul.2021

MAJAMI - Vatrogasno-spasilačka služba okruga Majami-Dejd proglasila je kraj potrage za ljudskim ostacima u ruševinama višespratnice koja se srušila 24. juna usmrtivši najmanje 97 osoba.

Nastavak na Nezavisne Novine...

CRNI BILANS! U urušavanju zgrade u Majamiju 97 MRTVIH, završena potraga za nastradalima

Izvor: Kurir, 24.Jul.2021

Dežurna jedinica vatrogasne službe koja je bila angažovana u spasilačkoj misiji na mestu srušene zgrade u Surfsajdu, predgrađu Majamija, obustavila je potragu za telima nakon više od četiri sedmice nakon što se srušila 12-spratnna zgrada stara oko 40 godina.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.