Turistički hit: Budite na samo 500 metara od Severne Koreje

Izvor: B92, 29.Avg.2017, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turistički hit: Budite na samo 500 metara od Severne Koreje

Veliki broj kineskih turista posećuje grad Dandong samo da bi videli delić Severne Koreje i mahnuli komšijama.

Verovali ili ne, kineski turisti odlaze u ovaj naizgled nebitan gradić samo kako bi teleskopima posmatrali čuvenu Severnu Koreju i njene stanovnike.

Dandong je pogranični gradić koji ima 800.000 ljudi i trenutno je veća atrakcija od Kineskog zida jer se na manje od 500 metara, preko reke Jalu, nalazi severnokorejski gradić Sinuiju.

Turisti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su posebno srećni ako uspeju da mahnu nekome sa druge strane mosta ili uopšte ugledaju stanovnike ovog grada.

“Sada je red na moju sestru da gleda“, rekla je jedna Kineskinja sa dvogledom, a onda je viknula – “Videla sam ih!“

Niske zgrade sive boje su uglavnom prvi utisak koji turisti sa druge strane kreiraju o gradu, a koliko su Kinezi posvećeni tome da priđu što bliže svedoče i rečne ture brodovima sa kojih turisti mogu slikati ovaj grad.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Turistički hit: Budite samo na 500 metara od Sjeverne Koreje

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2017

Veliki broj kineskih turista posjećuje grad Dandong samo da bi videli djelić Sjeverne Koreje i mahnuli komšijama...Vjerovali ili ne, kineski turisti odlaze u ovaj naizgled nebitan gradić samo kako bi teleskopima posmatrali čuvenu Sjevernu Koreju i njene stanovnike...Dandong je pogranični gradić...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.