Izvor: Blic, 03.Jan.2020, 07:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRI NAJVEĆA IZAZOVA ZA 2020. Fiskalni savet: "U Novu godinu ulazimo bez zebnje od krize državnih finansija, ali sa ozbiljnim pitanjima koje moramo rešiti"

"Uspešno smo okončali petogodišnji program fiskalne konsolidacije u 2019. kojim je izbegnuta kriza javnog duga i kojim su stabilizovane ekonomske prilike u Srbiji. Zato u 2020. ulazimo bez zebnje od krize državnih finansija koja je obeležila prethodnu deceniju. I pored toga, izazova nam neće manjkati", ocenio je za "Blic Biznis" Nikola Altiparmakov, član Fiskalnog saveta i dodao da je sledeća godina ujedno i početak nove dekade i pravo vreme da se Srbija posveti dugogodišnjim izazovima izgradnje modernog evropskog društva.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Altiparmakov: Tri ekonomska izazova u 2020. godini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jan.2020

Izgradnja jakih institucija, reforma platnih razreda i racionalizacija zaposlenih u javnom sektoru tri su ključna izazova za Srbiju u narednom periodu, ocenjuje Nikola Altiparmakov, član Fiskalnog saveta...Altiparmakov u intervjuu za Blic ističe da je zemlja uspešno okončala petogodišnji program...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.