Izvor: Blic, 12.Maj.2021, 15:54

"Sve je više malih bolesnika s najtežom formom bolesti": Šta je OPASNI SINDROM od čijih posledica se leči DEVETOGODIŠNJA DEVOJČICA na Instututu za majku i dete?

Zašto je potrebna vakcinacija dece mlađe od 16 godina protiv kovida-19? Odgovor na ovo pitanje nalazi se, nažalost, na Institutu za majku i dete gde je u poslednje vreme bilo sve više dece sa najtežim posledicama korone, odnosno takozvanim multisistemskim inflamatornim sindromom. Tako je devetogodišnja devojčica dobila hemoparezu ili šlog i oduzetost leve strane tela.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

ŠTA JE OPASNI SINDROM OD ČIJIH POSLEDICA SE LEČI DEVOJČICA (9) U BEOGRADU? Odgovor se nalazi na Institutu za majku i dete

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2021

Zdravstveno stanje devojčice (9), koja ima hemiparezu ili šlog kao posledicu infekcije korona virusom je stabilno i nepromenjeno..Zašto je potrebna vakcinacija dece mlađe od 16 godina protiv kovida-19? Odgovor na ovo pitanje nalazi se, nažalost, na Institutu za majku i dete gde je u poslednje vreme...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.