Srednjovekovna Rumunija od koje zastaje dah, a ubrzava srce: Dvorac Drakule, Sinaja, Bukurešt...

Izvor: Blic, 08.Nov.2017, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srednjovekovna Rumunija od koje zastaje dah, a ubrzava srce: Dvorac Drakule, Sinaja, Bukurešt...

Zamci drakule, kraljeva, srednjovekovne crkve i manastiri i stari gradovi centralne Rumunije idealna su destinacija za putovanje kroz srednji vek.

Tu se nalazi grad Sigišoara sa svojim starim i zaštićenim istorijskim jezgrom, u kojem je rođen Vlad Cepeš, vladar poznat kao grof Drakula. Nedaleko odatle je Brašov sa čuvenom Crnom crkvom i Sinaja, mali grad okružen Karpatima idealan za ljubitelje zimskih sportova.

Ukoliko danas napravite upit, dva noćenja sa doručkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uz autobuski prevoz na "Drakula turi" za 16. novembar platićete svega 108 evra po osobi. Stara cena za ovaj aranžman je 120 evra, što znači da dobijate popust od 10 posto po osobi.

Noćenje je predviđeno u gradu Sinaja koji se nalazi u istorijskoj regiji Vlaška, oko 120 kilometara severno od Bukurešta. Osim Sinaje, na ovoj turi videćete i Sigišoaru, Brašov, ali i Bukurešt sa Trijumfalnom kapijom i monumentalnom zgradom Parlamenta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.