Izvor: Blic, 24.Jan.2020, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština usvojila set prosvetnih zakona: praktična nastava, časovi jezika, informacioni sistem podataka

Skupština Srbije usvojila je danas set prosvetnih zakona, među kojima su izmene i dopune Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju kojima je predviđeno da se praktična nastava i profesionalna praksa ostvaruje u školi, kod poslodavca ili kombinovano s tim što se kombinovana nastava može realizovati kod poslodavca najviše u obimu od 25 odsto od ukupnog obima časova praktične nastave i profesionalne prakse, o čemu škola i poslodavac zaključuju ugovor.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština usvojila niz zakona o prosveti i kulturi

Izvor: RTS, 24.Jan.2020

Najvažnije promene ostvarene su u Zakonu o srednjem i Zakonu o dualnom obrazovanju. Izmenama i dopunama Zakona o kulturi uvedeni su brojni noviteti u ovoj oblasti. . Izmenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju predviđeno...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.