Đukanović: Crna Gora živi svoj evropski život

Izvor: RTS, 11.Jul.2019, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Crna Gora živi svoj evropski život

Zahvaljujući trinaestom julu 1878. i 1941. kao i pregnućima današnjih generacija, savremena Crna Gora već živi svoj evropski život i s realnim optimizmom gleda u svoju evropsku budućnost, poručio je predsednik Milo Đukanović, na prijemu povodom 13. jula - Dana državnosti na Cetinju.
"Mi smo davno prošli istorijsku raskrsnicu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evropeizacija crnogorskog društva je naš ključni cilj i stalni zadatak. Taj proces se ne završava samo formalnim članstvom", rekao je Đukanović.

Đukanović je dodao da je Crna Gora "za veoma kratko vreme preskočila vekove lutanja po balkanskim stranputicama".
"Zato ne sme da nas obeshrabri komplikovanje procesa na evropskoj i globalnoj sceni u ispunjavanju naših ciljeva. Niti neke skeptične poruke koje ovih dana dolaze sa važnih evropskih adresa. Mi sa Balkana moramo da pokažemo Evropi da je politika proširenja njena najbolja politika", poručio je Đukanović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đukanović: Najbolja politika Evrope je politika proširenja

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jul.2019

CETINJE - Crnogorski predsjednik Milo Đukanović izjavio je večeras da je Crna Gora je ekonomski održiva i prosperitetna, koja već živi svoj evropski život, s realnim optimizmom zagledana u evropsku budućnost.

Nastavak na Nezavisne Novine...

PROSLAVLJEN DAN DRŽAVNOSTI CRNE GORE Đukanović: Živimo svoj evropski život

Izvor: Kurir, 11.Jul.2019

Na Cetinju je večeras održan svečani prijem povodom proslave crnogorskog Dana državnosti, 13. jula, na kome je predsednik Milo Đukanović poručio da Crna Gora već živi svoj evropski život i da je sa "optimizmom zagledana u svoju evropsku budućnost".

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.