Rohani: Mi smo čuvari bez bednosti Persijskog zaliva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2019, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rohani: Mi smo čuvari bez bednosti Persijskog zaliva

Iran je bio i biće čuvar bezbednosti i slobodne plovidbe u Persijskom zalivu, Ormuskom moreuzu i Omanskom moru, poručio je predsednik Irana Hasan Rohani.

Rohani je to kazao povodom zaplene britanskog tankera od strane iranske revolucionarne garde.

Velika Britanija je saopštila da želi da oformi misiju pod evropskim vođstvom za nadziranje i zaštitu brodova u tom području.

"Iran ne želi eskalaciju aktuelnih tenzija u regionu i sa drugim zemljama i nikad >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << neće započeti rat ili neki konflikt", istakao je Rohani, a prenosi italijanska ANSA.

Rohani je nakon sastanka sa iračkim premijerom Adel Abdul Mahdijem pozvao na dijalog i na regionalnu saradnju.

"Produbljivanje saradnje između zvaničnog Teherana i Bagdada izvesno doprinosi stabilnosti i bezbednosti regiona", napomenuo je Rohani.

Premijer Iraka Abdul Mahdi ponovio je da njegova zemlja nema nameru da bude deo bilo kakvih sankcija protiv Irana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Irana poručio: IRAN JE BIO I BIĆE ČUVAR BEZBEDNOSTI U PERSIJSKOM ZALIVU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2019

Iran poziva na dijalog i saradnju!..Iran je bio i biće čuvar bezbednosti i slobodne plovidbe u Persijskom zalivu, Ormuskom moreuzu i Omanskom moru, poručio je predsednik Irana Hasan Rohani...Rohani je to kazao povodom zaplene britanskog tankera od strane iranske revolucionarne garde...Velika Britanija...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.