Izvor: Blic, 29.Jul.2021, 22:28

Renata Rinsve, norveška glumica i dobitnica Zlatne palme: "Mi u Norveškoj imamo običaj da kažemo: 'Ah! Osećam se kao najgora osoba na svetu'"

Velika je nepravda što je filmu Najgora osoba na svetu proslavljenog norveškog reditelja Joakima Trira, koji je slovio za favorita kod kritičara, dodeljena samo nagrada za najbolju glumicu. Na Kanskom festivalu zvezda je definitivno rođena! Renata Rinsve je iskrena, neposredna, harizmatična, glumica koju na prvo gledanje zavolite u ulozi mlade, nestabilne žene ispunjene dilemama u kontekstu životnih izbora, nespremne da bezuslovno deli život sa nekim, što se prema Trirovim rečima nameće kao jedan od skandinavskih „problema“ današnjice.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.