Izvor: Blic, 22.Avg.2019, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslodavci i vlada za rast MINIMALCA 6-10 odsto, sindikati 24,5, pregovori se nastavljaju sledeće nedelje

Sindikati i poslodavci nastavili su danas pregovore o povećanju minimalne cene rada za 2020. godinu, na drugom sastanku radne grupe Socijalno-ekonomskog saveta, na kome je Ministarstvo finansija predložilo povećanje od šest do 10 odsto, što su prihvatili poslodavci, dok sindikati traže rast minimalca za oko 24,5 odsto, rekao je za "Blic Biznis" Zoran Mihajlović, sekretar Saveza samostalnih sindikata Srbije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pregovori o minimalcu – koji su predlozi na stolu

Izvor: RTS, 22.Avg.2019

Predstavnici radnika, poslodavaca i Vlade nastavili su pregovore o povećanju minimalne cene rada za iduću godinu. Na drugom sastanku radne grupe Socio-ekonomskog saveta, Ministarstvo je predložilo povećanje od šest do 10 odsto, a sindikati zatražili 24 i po odsto. Poslodavcima je prihvatljiviji...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.