Izvor: Blic, 29.Maj.2020, 21:13

Policajac zbog kojeg gori Amerika UHAPŠEN I OPTUŽEN ZA UBISTVO: Klečao na vratu crnca koji je zapomagao da "NE MOŽE DA DIŠE"

Derek Šuvin, policajac koji je tokom hapšenja klečao na vratu Afroamerikanca Džordža Flojda koji je potom preminuo, optužen je za ubistvo trećeg stepena i ubistvo uz nehata.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Afrička unija, UN i Dalaj Lama reagovali zbog smrti Džordža Flojda

Izvor: VOA, 30.Maj.2020, 02:02

Svetski lideri izrazili su osude zbog smrti Afromerikanca Džordža Flojda, koji je preminuo tokom hapšenja u Mineapolisu. Hapšenje je snimio jedan prolaznik, a na snimku se vidi kao policajac, belac, kleči na Flojdovom vratu dok ga uhapšeni crnac moli da ga pusti da diše. Flojdova smrt izazvala...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.