Izvor: Blic, 17.Sep.2021, 18:24

PROROK, PRONALAZAČ, SUPERHEROJ Lik i delo Nikole Tesle inspirisali su umetnike širom sveta: Bouvi ga je glumio u filmu, a slavni naučnik se "obreo" i u stripu

Genijalni naučnik zahvaljujući svojim neverovatnim dostignućima i neobičnim životom inspirisao je brojne umetnike i vremenom je postao deo popularne kulture. On je voleo da ide u bioskop, nekada bi gledao po tri filma, a navodno je njegov omiljeni film bio "Frankeštajnova mlada". Tada verovatno nije mogao da pretpostavi da će i on sam postati lik iz filmova, serija, predstava, stripova i knjiga. Ali još 1942. u animiranom filmu Maksa Flajšera, Supermen se bori protiv ludog naučnika koji liči na Nikolu Teslu i koji svojim zracima smrti želi da uništi grad.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.