Izvor: Blic, 28.Avg.2019, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAMETNI GRADOVI London na vrhu liste, a evo koji grad u Evropi će biti prvi s nultom emisijom

Objavljeno je šesto izdanje godišnjeg IESE-vog istraživanja "Cities in Motion" o pametnim gradovima, za koje su zaslužni profesori Pascual Berrone i Joan Enric Ricart. Stručnjaci Centra za globalizaciju i strategiju IESE Business School istražili su stepen razvoja u 174 grada iz 80 zemalja. Istraživanjem su ove godine obuhvatili još devet novih gradova u odnosu na 2018. što jasno ukazuje na razvoj koncepta pametnih gradova širom sveta.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

LONDON PRESTIGAO NJUJORK: Najpametniji grad na svetu je britanska prestonica i to po OVIM merilima! Slede ga Njujork i Amsterdam!

Izvor: Kurir, 28.Avg.2019

London je na lestvici pametnih gradova na prvom mestu, sledi ga Njujork, a dve metropole su ove godine zapravo samo zamenile pozicije, pokazalo je najnovije istraživanje o pametnim gradovima.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.