Slave Novu godinu u mrtvačkim sanducima!

Izvor: Mondo, 31.Dec.2018, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slave Novu godinu u mrtvačkim sanducima!

Dok mnogi Tajlanđani obeležavaju Novu Godinu vatrometom, stotine vernika odlazi u hram Takien u predgrađu Bangkoka kako bi ležali u mrtvačkim sanducima tokom tradicionalnog ritauala.

Foto: Tanjug/AP Photo/Sakchai lalit

Učesici ove bizarne ceremonije veruju da ona simboliše smrt i ponovno rođenje i da će im to pomoći da se reše loše sreće i rode se ponovo za svež početak u novoj godini, prenosi AP.

Tokom obreda oni u rukama drže cveće i tamjan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dok ih sveštenici pokrivaju ružičastim čaršavima i pri tome izgovaraju molitve.

Većina Japanaca odlazi u manastire i svetilišta, a oko 30.000 njih je Novu Godinu dočekalo gledajući bokserski meč između Flojda Mejvedera i kikboksera Tenšin Nasukave.

U Kini se Nova Godina obeležava uglavnom u centralnim provincijama, a za Kineze je mnogo značajnija ona kineska Nova godina koja stiže u februaru, kada se praznuje po kineskom kalendaru, a doček se organizuje uglavnom u hramovima, uz zvonjavu i molitve.

U Rusiji se Nova Godina dočekuje u 11 vremenskih zona, dok se u Parizu građani francuske prestonice i turisti okupljaju na Jelisejskim poljima.

Vatrometi i slavlja u svetu za srećnu 2019! (VIDEO)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

DOK DRUGI UŽIVAJU U VATROMETU, ONI LEŽE U MRTVAČKIM SANDUCIMA: Ovo su samo neki od bizarnih novogodišnjih rituala (VIDEO)

Izvor: Kurir, 31.Dec.2018

Dok mnogi Tajlanđani obeležavaju Novu godinu vatrometom, stotine vernika odlazi u hram Takien u predgrađu Bangkoka kako bi ležali u mrtvačkim sanducima tokom tradicionalnog ritauala.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.