Izvor: Blic, 06.Jun.2020, 20:26

"NJIH NEKOLIKO ZGRĆE OGROMAN NOVAC, ZARAĐUJU VIŠE OD MILION EVRA GODIŠNJE" Notar iz unutrašnjosti tvrdi da njihove kolege iz Beograda imaju ekskluzivno pravo na overu dokumenata

Razlog zbog kojeg notari žele da ostanu verni papirnim listovima nepokretnosti iz katastra i ne žele da uvaže elektronske izvode, leži u odbrani "mesne nadležnosti", tvrdi javni beležnik iz jednog mesta u unutrašnjosti. On ističe da nekolicina notara u Beogradu zgrće ogroman novac i zarađuje više od milion evra godišnje, dok kolegama u manjim gradovima ostaju samo "mrvice". Zato se zalažu da elektronski izvodi ne mogu služiti kao javne isprave, već insistiraju na fizičkom prisustvu stranke i štampanju dokumenta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.