Izvor: Blic, 22.Apr.2019, 06:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NISU NI RATOVI, A NI KATAKLIZME Naučnici otkrili koja je najveća opasnost za ljudski rod, a za sve je kriva POLITIKA

Na svetu je sve manje žena. Naime, pritisak državnog aparata u zemljama poput Kine i Indije učinio je svoje, jer su porodice u urbanim sredinama mogle da imaju samo dvoje dece i to pod uslovom da i sami nemaju braće i sestara. Na selu, pak, drugo je dete bilo dozvoljeno samo ako je prvorođeno bilo ženskog pola. Zbog takve odluke u Kini koja je bila usmerena ka muškom potomstvu, politika jednog deteta dovela je do toga da žene pobacuju žensku ecu ili ih napuštaju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Naučnici otkrili koja je najveća opasnost za ljudski rod, a za sve je kriva POLITIKA

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2019

Na svetu je sve manje žena. Naime, pritisak državnog aparata u zemljama poput Kine i Indije učinio je svoje, jer su porodice u urbanim sredinama mogle da imaju samo dvoje dece i to pod uslovom da i sami nemaju braće i sestara...Na selu, pak, drugo je dete bilo dozvoljeno samo ako je prvorođeno bilo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.