Izvor: Blic, 18.Jul.2020, 17:52

NEMAJU ONI SUZAVCA KOLIKO MI MOŽEMO DA PLAČEMO Petar je zbog "ćaleta" postao simbol protesta: Vlast lažira istinu i po cenu LJUDSKIH ŽIVOTA

Šta je gola istina spram notorne laži? Posebno kad neistinu izgovori predsednik Srbije Aleksandar Vučić. I šta može pojedinac kada se protiv njega okrene čitav sistem uključujući i poslušni režimski medijski batleraj koji podmuklo i opasno izvrće činjenice, svestan da za vlast nema opasnijeg protivnika od istine? Baš to desilo se Petru Đuriću, mladiću koji je prve večeri u kameru televizije izgovorio emotivnu poruku upućenu preminulom ocu i samo javno rekao ono što smo svi znali – da vlast lažira istinu, čak i kada su ljudski životi u pitanju. Na koncu, u kakvoj je korelaciji, čak i da je tačna tvrdnja režima da Petar ima debeo krivični dosije, a nije, s činjenicom da njegov otac Ljubiša nije dobio ni neophodnu, a kamoli svu potrebnu medicinsku negu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.