Izvor: Vesti-online.com, 14.Sep.2017, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krajinska berba: Vekovni recept u režiji lepotica

Ovog vikenda u Negotinu je vraćena manifestacija Krajinska berba, u čast najprepoznatljivijeg brenda ovog kraja: grožđa i vina.

- Ideja je da vratimo iz zaborava manifestaciju po kojoj je Krajina ranije bila prepoznatljiva. Pritom, iskoristili smo priliku da sve "začinimo" bogatim kulturno-umetničkim programom, a zatim i predstavljanjem starih zanata, kao i domaćih specijaliteta našeg kraja - priča za "Vesti" Dušan Petrović, predsednik Turističke organizacije Negotin.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Svetkovinu u čast vina i grožđa tako su uveličala i brojna etno-društva od kojih treba izdvojiti etno-grupu Dolama, Udruženje frulaša Krajinska frula, trubački orkestar Timočki veseljaci, orkestar Stari zvuci iz Bora.

- Opredelili smo se za Rogljevo što već postoji manifestacija sličnog tipa u Rajcu, a ideja nam je da u turističku ponudu ovog kraja uključimo i ostale pimnice našeg kraja, tako da će poslednje subote u novembru u Smedovačkim pimnicama biti organizovan Festival mladog vina. Istovremeno, planiramo da tokom leta za decu, i iz Negotina i iz dijaspore, organizujemo radionice gde će imati prilike da se upoznaju sa starim zanatima poput kovačkog, duboreza, opančarstva, tkanja, kaliografije - ističe direktor Turističke organizacije Negotin.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.