Opšta tuča među migrantima u BiH, povređeni i policajci

Izvor: B92, 09.Okt.2018, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opšta tuča među migrantima u BiH, povređeni i policajci

BiH -- U improviziranom centru za smeštaj ilegalnih migranata u Bihaću došlo je do ozbiljnog fizičkog sukoba među migrantima iz različitih zemalja.

U višesatnim neredima napadnuti su i policajci koju su došli da intervenišu i sprovedu uviđaj, potvrdili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona. Policija je ispalila i hice upozorenja.

Portparolka MUP-a Snežana Galić je, u izjavi koju je preneo portal "Dnevnog avaza", izjavila da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policajce u ponedeljak uveče napala veća grupa migranata pri čemu je oštećeno jedno policijsko vozilo, prenela je Hina.

Na meti napadača bilo je i obezbedjenje koje nadzire područje napuštenog učeničkog doma u Bihaću gde privremeno borave migranti. Povod za masovni fizički obračun bio je sukob dvojice migranata iz Irana u ponedeljak uveče pri, čemu je jedan od njih teže povređen.

Obezbeđenje je nakon toga pozvalo policajce koji su sproveli uviđaj i otišli, no odmah nakon toga dobili su obaveštenje o još težem sukobu, odnosno da je došlo do nove masovne tuče tokom podele hrane, pri čemu je obezbeđenje intervenisalo da bi razdvojilo sukobljene.

U improvizovani kamp poslato je policijsko pojačanje, a tokom novog uviđaja policajci su ustanovili da u kampu organizovana grupa iz Avganistana svakodnevno zlostavlja druge migrante.

U vreme sprovođenja uviđaja, na Irance, koji su se na to požalili, kao i na policajce, nasrnuli su drugi migranti koji su počeli da bacaju kamenje na policajce i obezbeđenje.

Policajci su bili prisiljeni da upotrebe vatreno oružje da bi se zaštiili ispalivši nekoliko hitaca u vazduh, kazala je Galić.

Kantonalnom tužilaštvu u Bihaću podneta je prijava i ceo slučaj se sada istražuje kao krivično delo nasilničkog ponašanja, a u toku je identifikacija počinilaca.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.