Izvor: Blic, 20.Apr.2021, 11:40

"Kada smo videli kako to rade Berlin i Beč, ZGRANULI SMO SE" Našta će Beograd ličiti za 20 godina: Ovo ispiranje mozga dovešće da zaboravimo GDE STVARNO ŽIVIMO

U toku je izrada Generalnog urbanističkog plana (GUP) Beograda, na koji će se naslanjati svi planski dokumenti do 2041. godine. Informacija o njemu je i dalje premalo, a naznake da bi mogao da bude osetljiviji prema zelenim površinama, mestima okupljanja i prostorima za kulturu, blede spram tvrdnje gradskog urbaniste da će fokus biti isključivo na kapitalnim investicijama. O tome kako se – i za koga – planira razvoj grada, razgovaramo sa Ivom Čukić, članicom i osnivačicom kolektiva Ministarstvo prostora, koji ove godine obeležava 10 godina postojanja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.