Izvor: Blic, 09.Nov.2019, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KO JE MIŠA, "ČOVEK BEZ LICA" Kako je šef Štazija izludeo sve špijunske agencije: Bio je mozak operacija, ali NIJE ZNAO za zidanje Berlinskog zida

Izraelski list "Džerusalem post" ga je prozvao "najboljim šefom špijunaže na svetu". Na zapadu su ga dugo nazivali "čovekom bez lica". Zapadne obaveštajne službe dvadesetak godina, sve do 1979, nisu znale ni kako izgleda njihov glavni suparnik koji im je zadavao muke i postavljao im zagonetke. Jednoj švedskoj novinskoj agenciji uspelo je da ga snimi za vreme posete toj zemlji, gde je pored ostalog otišao i na groblje velikog nemačkog satiričara Kurta Tuholskog, koji je iz očaja izvršio samoubistvo, kada mu se činilo da je Hitler definitivno pobedio. Ta Volfova fotografija odmah je objavljena u nedeljniku "Špigl".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.