Izvor: Blic, 04.Sep.2019, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KNJIGOVOĐE ĆE PONOVO MORATI U ŠKOLU Novi zakon ne priznaje kurseve i diplomu, do posla samo uz dva nova USLOVA

Knjigovođe koje su svoj posao naučile na kursevima i za posao računovođe nemaju licencu prvi su na udaru novog zakona koji reguliše ovu oblast, a čija je javna rasprava završena pre neki dan. Praktično, oko 5.000 knjigovođa koji nisu profesionalci sada će morati ponovo u školu - da bi se bavili svojim poslom oni će ubuduće morati da imaju licencu, a to znači da će polagati ispit koji košta 93 evra i u toku svake godine ići na dodatne obavezne obuke.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

KNJIGOVOĐE PONOVO U ŠKOLU: Novi zakon ne priznaje kurseve, a ovoliko treba izdvojiti za POLAGANJE ISPITA

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Sep.2019

U Srbiji radi nešto više od 2.000 licenciranih računovođa koji poštuju sve međunarodne standarde i imaju kontinuiranu edukaciju...Knjigovođe, koje su svoj posao naučile na kursevima i za posao računovođe nemaju licencu, prvi su na udaru novog zakona koji reguliše ovu oblast, a čija je javna...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.