Izvor: Blic, 08.Sep.2019, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KEŠ ILI KARTICA Majstori i frizeri ne vole plastični novac

Upotreba kartica je sve veća, ali i dalje veliki broj robe, a prevashodno usluga, ne može da se plati na taj način. Frizeri i kozmetičari često ne primaju "plastični novac", kao ni majstori za popravke i radove u kući. Razlog je jednostavan - mnoga preduzeća ne vole kartice jer im se ne isplate troškovi koji idu na teret prihvatioca kartice. Kada je provizija značajno veća iznosi troškova, koji idu na račun primaoca kartice, prevaljuju se na onog koji plaća.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Majstori i frizeri "ne vole" kartice

Izvor: Kamatica.com, 09.Sep.2019, 11:30

Plastični novac najčešće se koristi za kupovinu hrane, mešovite robe, lekova, odeće, za plaćanje na benzinskim pumpama i restoranima ali – „keš je keš”..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.