Izvor: Blic, 16.Jun.2021, 09:04

KAD ŠEF NE SME DA VAM DA OTKAZ? Novi zakon predviđa jednaku platu za isti rad, ali i do detalja precizira odlazak sa posla

Jedna od najvažnijih odredbi novog Zakona o rodnoj ravnopravnosti navodi da će nezaposlene žene koje nisu imale zdravstveno osiguranje sada to pravo moći da steknu po osnovu neplaćenog rada u kući, kao što su vođenje domaćinstva ili staranje i podizanje dece. Novi zakon bavio se istovremeno još jednim važim pitanjem, a to su plate i otkazi u firmi, a mi vam donosimo sve detalje propisa koji je nedavno usvojen.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kada šef ne sme da vam da otkaz?

Izvor: Kamatica.com, 16.Jun.2021

Jedna od najvažnijih odredbi novog Zakona o rodnoj ravnopravnosti navodi da će nezaposlene žene koje nisu imale zdravstveno osiguranje sada to pravo moći da steknu po osnovu neplaćenog rada u kući, kao što su vođenje domaćinstva ili staranje i podizanje dece..

Nastavak na Kamatica.com...

Hoće li neplaćeni rad u kući omogućiti nezaposlenima zdravstveno osiguranje

Izvor: RTS, 17.Jun.2021, 08:42

Nezaposlene žene koje nisu imale zdravstveno osiguranje, to pravo moći će da steknu po osnovu neplaćenog rada u kući, kao što su vođenje domaćinstva, staranje i podizanje dece. To je jedna od najvažnijih odredbi novog Zakona o rodnoj ravnopravnosti, rekla je za RTS poverenica za zaštitu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.