Izvor: Blic, 04.Avg.2021, 22:06

"JA SAM DANAS JEDINA SRPKINJA U KNINU" Novinarka "Blica" u srcu proslave "Oluje": "Mešam akcente i hvata me panika. Pitam se: DA LI ONI VOLE HRVATSKU ILI MRZE SRBE?

Knin, 4. avgust. U tom gradu svaki 4. avgust je isti. Slavi se "Oluja", slavi se proterivanje više od 220.000 Srba iz Hrvatske. Zato se svakog 4. avgusta Knin ritualno čisti od Srba. I simbolično, jer se hiljade "branitelja" slivaju u grad da ga još jednom "pročiste", ovog put uglavnom po kafanama, i bukvalno, jer malobrojni Srbi povratnici tih dana beže u brda, što dalje od gužve. Od proslave njihovog stradanja. Ipak, u Kninu je danas bila jedna Srpkinja. Jedina. Novinarka i urednica "Blica" Nikolina Govoruša boravila je u svom rodnom gradu, u danu kada su slavili njeno proterivanje iz njega. Ovo su isečci iz njenog dnevnika...

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.