Izvor: Blic, 25.Apr.2021, 11:07

Herojska priča iz naše istorije za koju VEROVATNO NISTE ČULI: Kako su dvojica poručnika rekla "NE" fašistima i otišli u junačku smrt

Kada bi iz naše bogate istorije pokušali da izdvojimo nekoliko junačkih činova, bili bismo u velikom problemu, jer ne bismo znali odakle da krenemo i od koga da počnemo. Lakše je, ali i tužnije sa jedne strane, tražiti ih u onim pričama koje su danas zaboravljene, a svojom jačinom i sudbinom glavnih junaka, zaslužuju da ih spominjemo svakoga dana. Takve elemente sadrži priča o ratnom brodu "Zagreb" i dvojici oficira, Milanu Spasiću i Sergeju Mašeri, zaboravljenim herojima koji su dali svoje živote tako što su pomenuti brod digli u vazduh, ne želeći da isti padne u ruke nacističkim neprijateljima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.