Evo gde su u Crnoj Gori cene NAJPRISTUPAČNIJE (VIDEO)

Izvor: Mondo, 01.Avg.2019, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo gde su u Crnoj Gori cene NAJPRISTUPAČNIJE (VIDEO)

Cene u ovom crnogorskom gradu kreću se od 10 evra pa naviše u privatnom i hotelskom smeštaju i tradicionalno važi za mesto sa najpristupačnijim cenama.

Ulcinj nudi razonodu i odmor za sve, a ono što je najbitnije - to je bezbedno turističko mesto, kaže Zana Sarvan iz turističke organizacije Ulcinj navodeći da je taj grad poznat po jedinstvenim plažama, aktivnom i zdravstvenom turizmu, ali i po najpristupačnijim cenama na crnogorskom primorju.

"Sezona >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << svake godine počinje sve kasnije. Ove godine nas vreme nije služilo za predsezonu, ali primećuje se da nam dolazi sve više gostiju. Statistički posmatrano, zadovoljni smo jer stojimo mnogo bolje, ali to je manje bitno zato što nam je najvažnije da sezona protekne mirno i da svi gosti budu zadovoljni", rekla je Sarvan novinarima u Ulcinju.

Istakla je da je to grad sa jedinstvenim plažama među kojima su Velika peščana plaža duga 13 kilometara, Ada Bojana i razne kamene i šljunkovite plaže, poput uvale Valdanos i uvale u Kručama.

Pomenula je Šasko jezero u ruralnom delu koje je turistima manje poznato, kao i ulcinjsku solanu koja je, dodala je, najveći rezervat ptica u ovom delu Evrope.

"Imamo sve da ponudimo, a ono što je najbitnije to je gostoprimstvo", rekla je Sarvan i dodala da su cene u Ulcinju pristupačnije nego u bilo kojem drugom gradu na crnogorskom primorju.

Ponuda u privatnom i hotelskom smeštaju je, kaže, raznovrsna, a cene se kreću od 10 evra pa naviše.

"Ulcinj je grad koji nudi razonodu i odmor za sve, a ono što je najbitnije nudi sigurnost", rekla je i navela da Ulcinj ima 20.000 stanovnika, a u špicu sezone dnevno i 180.000 gostiju, ali da nema incidenata.

Povezane vestiAko ćete u Budvu na more, evo koliko vam para trebaEvo koliko vam para treba za hranu na moru ove godine

Ulcinj najviše posećuju turisti iz regiona, a poslednjih godina tu su i Rusi i Poljaci, dok u hotelima najviše odsedaju gosti iz Francuske, Engleske, Nemačke.

"Zadovoljni smo i nadamo se da će ova godina biti još bolja nego prethodna i da će gosti biti zadovoljni", rekla je Sarvan.

Istakla je da je Ulcinj poznat i po aktivnom turizmu i kao primer navela kajt surfing, odnosno surfovanje uz pomoć padobrana koje je ljubiteljima ekstremnih sportova dostupno na Velikoj plaži.

"Imamo i zone za biciklizam, a osim aktivnog, naš grad je poznat i po zdravstvenom turizmu. Borova šuma je pogodna za lečenje astme, a imamo i žensku plažu koja je jedinstvena u Evropi zbog izvora sumporne vode koji dokazano dosta utiče na plodnost kod žena", rekla je Sarvan i dodala da je Ulcinj poznat i po zdravoj hrani i domaćim proizvodima.

Izvor: Tanjug

Istakla je da je prošle godine sezona trajala do oktobra i da se očekuje da će tako biti i ove godine mada, kaže, dosta toga zavisi i od vremenskih prilika.

"Pokazatelji su dobri i ko voli pravi odmor, najbolji period je u maju i junu ili septembru i oktobru, dok je za ljubitelje provoda najbolji špic sezone, odnosno jul i avgust", dodala je Sarvan.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.