Izvor: Blic, 25.Sep.2021, 15:59

DO KRIPTOVALUTA PREKO BITKOIN BANKOMATA: Postoje brojne prednosti ali i određene mane a sve više banaka se odlučuje da ih uključi u ponudu

Blokčejn je odigrao veoma važnu ulogu u nastanku bitkoina i drugih kriptovaluta. Blokčejn je čak transformisao tradicionalnu finansijsku industriju, jer je oko 15% banaka počelo da ga koristi tokom 2017-te. Blokčejn je takođe stvorio neočekivani most između tržišta kriptovaluta i tradicionalnih finansijskih provajdera. Omogućio je pristupanje bitkoinima na isti način na koji bi ljudi pristupali tradicionalnim valutama, tako da danas možete nabaviti kriptovalute preko bitkoin bankomata, piše portal Wiso.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.