Izvor: Blic, 21.Jun.2021, 12:51

DA, UV ZRAČENJE JE VEOMA ŠTETNO, ALI OVI ZRACI SU DALEKO OPASNIJI: Saznajte šta je potrebno da se zaštitite kako biste ovog leta mogli bezbrižno da se sunčate

Iako nam kalendarsko leto zvanično tek stiže danas, u našem regionu već su počele tropske vrućine. Ipak, moramo priznati da smo se uželeli letnje vreline i užeglog sunca, što je i normalno, jer je prošle godine zbog aktuelne situacije malo ko imao normalno letovanje. Sada svi jedva čekamo da se domognemo plaže, obale reke, jezera ili makar obližnjeg bazena, kako bismo nadoknadili hronični nedostatak vitamina D, a mnogi će ugrabiti i priliku da odu negde na more. Ipak, ono što nikako ne smemo da zaboravimo jeste da uvek budemo na oprezu, jer boravak na suncu donosi i određene rizike.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.