Bog će vam platiti: Opatice prokockale pola miliona

Izvor: Mondo, 10.Dec.2018, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bog će vam platiti": Opatice prokockale pola miliona

Dve opatice iz Kalifornije optužene su za proneveru pola miliona dolara iz fonda jedne katoličke škole, a parama su platile svoje provode u Las Vegasu.

Foto: MONDO/D. J.

Katolička škola Sent Džejms iz Toransa u Kaliforniji je postala svesna da su pare isparile kada je urađena rutinska revizija poslovanja, nakon što se jedna od naknadno optuženih časnih sestara penzionisala i povukla sa mesta direktorke.

Nestalo je oko pola miliona dolara pristiglih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << od školarina, naknada i donacija, a pare su završile - za kockarskim stolovima u Las Vegasu, javlja NBC njuz.

Prošlog ponedeljka Arhidioceza Los Anđelesa rekla je roditeljima i diplomcima škole da su časne sestre Meri Margaret Krojper i Lana Čang. Krojper je bila upravnik škole 29 godina a Čang nastavnica 20 godina, i odskora i zamenica upravnice.

Prokockao novac, presvukao se pa u pljačku!

Obe su se nedavno penzionisale.

Istraga je utvrdila da su one pare prebacivale na zaseban račun pod nazivom Sent Džejms Konven, i koristile ga na putovanjima i u kockarnicama Las Vegasa slobodno kao svoj lični račun.

Deo para su kasnije vraćale na originalni račun.

Pronevera je otkrivena tek po penzionisanju jer je škola uvek bila profitabilna, pa su pare koje su korišćene zapravo stajale kao rezervni fond.

Pa kad već stoje....

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

ČASNE SESTRE KRALE NOVAC IZ ŠKOLE, PA SE KOCKALE U VEGASU: Maznule POLA MILIONA dolara, a niko ih nije provalio GODINAMA (VIDEO)

Izvor: Kurir, 11.Dec.2018, 13:02

Dve časne sestre koje su radile u katoličkoj školi u Kaliforniji priznale su da su proneverile oko 500.000 dolara kako bi mogle da se kockaju u Las Vegasu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.