ČAROBNO U Evropi se otvara prvi restoran pod vodom i evo kako izgleda!

Izvor: Prva.rs, 06.Jan.2019, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČAROBNO U Evropi se otvara prvi restoran pod vodom i evo kako izgleda!

Pet metara ispod površine mora, u Norveškoj se otvara prvi podvodni restoran u Evropi. Smatra se da će to ujedno biti i najveći restoran ovog tipa na svetu, a moći će da ugosti oko 100 ljudi. Izgradnja je pri kraju i prvi gosti se očekuju već u aprilu 2019. godine.
Restoran će se, simbolično, zvati Under, imaće površinu od oko 500 metara kvadratnih na tri nivoa. Na ulazu će biti postavljen bar, koji će označiti "prelazak" sa obale ispod okeana. Na spratu ispod nalaziće se restoran >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << sa stolovima za goste, postavljenim duž prozora od 11 metara kroz koji će moći da posmatraju morski svet.
Da bi sprečili da se ljudi osećaju klaustrofobično u restoranu ispod mora, arhitetke kažu da je jako važno osvetljenje, i dodaju da je konstrukcija napravljena tako da bude bezbedna i izdrži promenljive vremenske uslove pod vodom.
Jedan od arhitekata Run Grasdal dodaje i da je objekat blago zakrivljen da bi izdržao sve morske sile, uključujući i jake talase koji su karakteristični na južnoj obali Norveške, gde se restoran nalazi.
Sasvim očekivano, na meniju restorana pod vodom naći će se morski plodovi, ali i pečurke i povrće.
Da li biste imali hrabrosti za obrok pod vodom?

Izvor: Vesti oneline

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.