Nemačka šalje pomoć Kini

Izvor: B92, 18.Feb.2020, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka šalje pomoć Kini

Nemačka šalje drugu pošiljku medicinske pomoći u Kinu kako bi pomogla azijskom gigantu u borbi protiv epidemije koronavirusa koji je zarazio preko 73.000 ljudi.

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas izjavio je danas da nemačka vlada šalje 8,7 tona sredstava u vrednosti od 150.000 evra, uključujući zaštitnu opremu i dezinfekciona sredstva.

"Nemačka je čvrsto na strani Kine u borbi protiv koronavirusa i blisko i pouzdano sarađuje sa kineskim zvaničnicima", rekao je Mas.

"Izuzetno poštujemo napore koje je Kina već preduzela", istakao je on. Broj smrtnih slučajeva od posledica novog koronavirusa u Kini iznosi 1.868.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.