Izvor: Blic, 10.Feb.2022, 12:54

BOLOVANJE U ČAK 92 ODSTO PREDUZEĆA Više od 80 odsto malih firmi isplaćivalo je puni iznos zarade

U prethodna dva meseca čak 92 odsto preduzeća imalo je zaposlene na bolovanju od kovida 19. Od toga, 72 odsto poslodavaca isplaćivalo je puni iznos zarade tokom trajanja bolovanja zaposlenog, a kod mikro i malih preduzeća čak 81%. Ovo je pokazala anketa koju je sprovela Unija poslodavaca Srbije među skoro 300 vlasnika i direktora firmi svih veličina.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Više od dve trećine poslodavaca plaća punu platu za kovid bolovanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2022

Čak 72 posto poslodavaca za kovid bolovanje zaposlenima plaća punu zaradu, kažu u Uniji poslodavaca Srbije (UPS) i dodaju da bi kovid bolovanja poslodavci trebalo da pokriju sa 65 posto plate, a ostatak do pune zarade da finansira država...Prema UPS-ovoj anketi u kojoj je učestovalo 300 direktora...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.