Ministar odbrane SAD u prvoj poseti Izraelu

Izvor: B92, 11.Apr.2021, 11:06

Ministar odbrane SAD u prvoj poseti Izraelu

Ministar odbrane SAD Lojd Ostin doputovao je u prvu posetu Izraelu, što je i prva zvanična poseta jednog visokog zvaničnika Bajdenove administracije toj državi.

Prema planu dvodnevne posete, predviđeno je da se Ostin sretne sa premijerom Izreala Benjaminom Netanijahuom koji je ranije izrazio zabrinutost zbog novog odnosa Vašingtona prema Teheranu, i izraelskim ministrom odbrane Benijem Gencom.

Očekuje se da će američki ministar odbrane pokušati da umanji zabrinutost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Izreala povodom regionalnih bezbednosnih pitanja, dok istovremeno Vašington pokušava da obnovi pregovore sa Iranom o povratku SAD u okvire pregovaračkog procesa i iranskog nuklearnog dila iz 2015. godine, ali, prema navodima zvaničnika biće reči i o izvozu američkog naoružanja u Izrael preneo je Rojters.

Iran i Izrael se uzajamno optužuju za sabotaže svojih brodova, a Sirija je optužila Izrael za vazdušne udare, dok Jerusalim uzvraća da pokušava da spreči gomilanje iranskih oružanih snaga u Siriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.